Reclama MedLife – Primul sistem medical sănătos din România

Concurențial vorbind, nu sunt 100% sigură că au voie să pună problema așa, dar asta e frumusețea comunicării – cuvintele pot fi întoarse și interpretate, au sensuri proprii, secundare, figurate și se îmbogățesc chiar mai mult în context și în relație cu altele. Adică are o anumită nuanță să spui că e primul sistem medical sănătos (de parcă celelalte private n-ar fi sănătoase), dar cred că e posibil să fi fost primul privat care a intrat pe piață și-atunci n-ai cum să combați asta. Oricum, până și amețitul ăsta dat în judecată de KFC, despre care vezi din avion că a furat cap-coadă un concept și o identitate, încearcă să arate că sunt 10 diferențe între logo-ul RFC și cel sursă (mă rog, am mari rezerve că o să-i iasă și nici nu merită să-i iasă, dar e un exemplu bun de cum poți să schimbi perspectivele).

Dar nu e problema mea dacă o să se supere concurența celor de la MedLife că au pus ei problema nu-știu-cum și nici nu-s expert în probleme juridice, așa că revin la mesaj. Iar mesajul e foarte bun și, sincer, copywriter-ul din mine e plin de admirație față de ideea asta cu ”primul sistem medical sănătos din România”. Dintr-o perspectivă emoțională și a eficienței, mi se pare că atinge perfect corzile potrivite și te face să te gândești deodată la toate simbolurile importante și tăioase ale sistemului medical românesc. Și-mi place mult și tonul general al spotului: calm și liniștitor, exact așa cum ar trebui să interacționezi cu orice cadru medical, pentru că-i musai să trezească în tine speranța că va (vei) fi bine:

OK, are aproape exclusiv protagoniști tineri, pentru că grupul ăsta de vârstă își permite să susțină financiar o asigurare și intervenții private, dar ăsta e pur și simplu marketing targetat, natural și eficient.

PS: Da, segmentul privat e-n creștere susținută și nu degeaba a avut recent și Polisano o campanie interesantă – a invitat câteva nume cunoscute să fie pacienți pentru o zi în clinică și să experimenteze serviciile (de exemplu, Chinezu sau Andreea Ibacka).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s