Reclama Purcari – Manifest pentru Neschimbare

N-aveți idee cât de mult mă bucur că în ultima vreme am tot avut ocazia să scriu despre spoturi bune, iar reclama aceasta pentru Vinăria Purcari intră degajat în actualul meu Top 3. Și nu e o apreciere implicită pentru folosirea Glossei lui Mihai Eminescu, pentru că nu-s ușor impresionabilă pe nișa asta. Ba, în general, chiar nu mă omor după genul liric. Însă felul în care e recitată, vocea, seria de imagini, mesajul în sine, legătura lui cu un contemporan prea grăbit și, pe alocuri, chiar putred…

OK, mărcile cu tradiție pot oricând să bată monedă pe tradițional și întoarcerea la rădăcinile sănătoase (un exemplu recent vedeți și la Coca-Cola, cu Dr. Pemberton). Dar nu toate reușesc să spună frumos genul ăsta de poveste. În schimb, cei de la Purcari au un mesaj cu miez pus într-o formă unitară foarte reușită și pun pariu că-i atinge pe mulți unde trebuie. Și-mi place că finalul, care vorbește direct despre brand, vine lin și firesc. Nu rămân cu senzația că m-au amețit cu-n basm spus frumos, iar la sfârșit îmi bagă pe gât un produs:

Sunt sigură că nu sunt singura care n-a dat ”Skip Ad” când i-a ieșit în cale spotul, chit că mă grăbeam să văd cine știe ce alt videoclip. Greșesc? 🙂

5 thoughts on “Reclama Purcari – Manifest pentru Neschimbare

  1. Nu gresesti…nici eu nu am dat skip la add.. Ce am vazut acolo insa e MULT mai mult decat o reclama…e esenta de atitudine sanatoasa in fata bolilor cotidiene multiple din afara si din inauntrul nostru ( graba, civilizatia fast-food, fast love, fast think, nepasare, alienare, mancare care nu a fost niciodata mancare, agitatie, etc). Am avut senzatia ca acolo totul se potriveste…Eminescu, vinul, vocea celui care recita, imaginile close-up si succesiunea lor, coloana sonora. Felicitari celor de la Purcari si celui care a gandit si realizat clipul…Tineti-o tot asa!!!

  2. Eu sunt unul dintre cei care urasc reclamele pe youtube….dar reclama asta e cea mai buna din cate am vazut in ultimii ani si n-o sa-i dau skip nici data viitoare, ba chiar o si salvez in lista, nu st exact a cui e vocea, versurile sunt patrunzatoare, asta inseamna marketing de calitate si responsabil, frumos, tare frumos ! Bravo !

  3. Pingback: Reclama Pensiopedia cu Delia Matache – Bucuria de a te angaja la 80 de ani | Publicitate românească

  4. Pingback: Reclame Praktiker – Avem tot confortul pentru acasă | Publicitate românească

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s