Reclama Poiana – Gustă oricând micile plăceri

Iar am avut o perioadă în care n-am mai deschis TV-ul, dar nu pot să nu remarc că au ajuns la mine o mulțime de omuleți căutând o reclamă la Poiana. Așa că am investigat și am găsit asta:

Sinceră să fiu, pe mine nu mă atinge în niciun punct sensibil. Dar dacă e să mă raportez la spotul ăsta, eu sunt ciudată de 2 ori – nici nu caut fericirea-n ciocolată și nici nu prea văd frumusețea corpului masculin. Să mă scuzați, poate-s eu puțin gay, dar oricând pot să apreciez o femeie frumoasă, însă nu mă inspiră vizual nici posterioarele masculine, nici bicepșii macho și nici măcar pătrățelele nu știu cui :).

Oricum, probabil că va atinge aripa feministă (că deh, ne-am emancipat și e de bon ton să începem să ne mai uităm și noi după fundurile lor, nu numai ei după ale noastre), are o doză de umor și ludic, atinge sigur grupurile care-și doresc ”death by chocolate”, mesajul cu ”micile plăceri” e bunicel, iar melodia e de mare efect.

Însă mai presus de orice părere personală, mi-e clar că spotul e foarte căutat (deci presupun că e și destul de apreciat, deși am văzut pe YouTube un părinte revoltat pe motiv că reclama asta i-ar învăța pe copii să fie ”perverși”; mă rog, fiecare cu piticii lui :)).

12 thoughts on “Reclama Poiana – Gustă oricând micile plăceri

 1. In primul rand, felicitari pentru blog 🙂
  De mult voiam sa caut reclama dupa care s-au inspirat. Cu ocazia acestui post, mi-am facut timp si am gasit-o. Dupa 5 ani, merge reciclata ideea, nu ? 😀

  • Mulțumesc și mă bucur că te-a inspirat! 🙂 Uite, vezi? Nici nu știi de unde sare inspirația :)) Dar vorbind serios, mă bucur că mi-ai arătat asta. Deși, realist vorbind, sunt destul de sigură că ”reciclarea” (cum i-ai spus tu) nu e chiar o practică rarisimă…

 2. Cel putin in Romania, nu e deloc rarisima (reclama la Dorna cu zburatul prin copaci, la Cosmote cu tatal si fiul si mai sunt cateva). Nu stiu afara daca exista practica asta.

  • Despre cea la Cosmote cu fluturele am tot auzit și eu. În rest, nu știu ce să zic. Domeniul creativ e ciudat. Cred că există și posibilitatea să fi văzut la un moment dat ceva, să-ți fi rămas undeva într-un colț de minte și să se re-activeze la un moment dat într-un cu totul alt context, fără să-ți amintești sursa inițială (sau să fii cu rea-credință).

 3. Da, de acord cu tine, dar, cel putin teoretic, aici vorbim despre profesionisti, care ar cam trebui sa stie cam ce s-a mai facut, tocmai pentru a evita situatii dintr-astea discutabile. Chiar daca de la reclama Poiana a pornit discutia, parca in cazul asta le-as acord prezumtia de nevinovatie, spre deosebire de cazurile Dorna si Cosmote, unde e vorba de o abordare diferita fata de cea clasica, deci e cam greu sa fi fost originali “din greseala”.
  Reclama de la Cosmote e pratic copiata dupa un scurtmetraj.

  PS. Deschide mai des televizorul, ca material exista 😀

 4. Ma gandeam la o chestie. Nu m-ar mira ca in Romania agentiile de publicitate sa fie constranse sa faca si reclama “copinspirate” (sa inregistrez cuvantul :D). Clientul n-are chef sa mai dea bani pe creatie si, cum probabil se intinde cu plata unor obligatii mai vechi, iar lipsa de lichiditati e mare cam peste tot, constrange agentia sa faca si o astfel de reclama.

  • Sincer, chiar nu știu cum funcționează lucrurile concret într-o agenție, dar e foarte posibil să am o imagine destul de idealizată. Așa că-n mintea mea totul se petrece cu rigoare, cercetare, creativitate etc. Știu, utopic 😀

 5. Probabil ca asa si este, cel putin la agentiile mari. Oricum, n-ar fi vina agentiei, ci doar a clientului din Romania care uneori poate fi… Poate fi 😀

 6. Cum se numeste melodia de la reclama “Poiana – Gusta micile placeri”? Nu stiu unde sa mai caut. Multumesc anticipat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s