Și în trecut Coca-Cola a mai avut campanii în care asocia sucul cu un ritual al unei mese și ideea nu e deloc rea pentru că masa nu e doar un act prin care se satisface senzația de foame și atât. Cultural vorbind, o mulțime de evenimente se celebrează cu mese și, ca o consecință, există o gamă largă de emoții pozitive asociate cu actul de a lua masa. De regulă era vorba de mesele în familie sau de celebra masă de Crăciun, dar nu strică deloc abordarea asta contemporană (care oricum nu o exclude pe cea clasică), mai ales pentru că target-ul principal al produsului e în mod sigur într-un segment de vârstă destul de ”crud”, deci foarte conectat la rețelele sociale.
Totuși știu multă lume care consideră enervant că vede uneori hashtags pe Facebook, deci scoaterea completă din contextului online a #-ului și plasarea lui în spoturi TV sau pe panouri masive outdoor poate fi perceput cu atât mai agresiv. Apoi, e ciudată sincopa dintre un element foarte specific al Twitter-ului și link-ul spre campanie din site care merge spre un App pe Facebook. Însă îmi explic asta pentru că oricum rețelele astea 2 se inter-conectează adesea, dar și pentru că Facebook e sigur rețeaua cu mai mulți utilizatori, chiar dacă Twitter are elementul ăsta foarte, foarte ușor de recunoscut și foarte ușor de găsit în feed-ul imens de informații.
Însă în ciuda acestor mici rezerve, reclama e bună și campania interesantă. Din nou face apel la emoție și confirmă încă o dată că celebra Coca-Cola își merită faima mondială. Pur și simplu comunică bine și se adaptează la spiritul vremurilor:
Pingback: Coca-Cola și numele de pe sticlă | Publicitate românească
Pingback: Reclama Coca-Cola – Eliberează-ți sclipirea | Publicitate românească
Pingback: Coca-Cola – Campanie de Ziua Internațională a Fericirii în România | Publicitate românească